Podlodowe Mistrzostwa Koła

Zawody o tytuł Podlodowego Mistrza Koła na rok 2013 już za nami , w zawodach startowało 11 zawodników którzy rywalizowali w dwóch dwugodzinnych turach.

Mistrzem Koła został kolega Wiesław Berk z ilością 4pkt. sektorowych i łączną wagą 3005 g.

Drugie miejsce zajął Kurlandzki Krzysztof który uzyskał również 4pkt sektorowe lecz miał niższą wagę ryb 2205 g.

Trzecie miejsce zdobył Czarek Palczewski uzyskując 6 pkt sektorowych i łaczną wagę 2080 g.

Gratulujemy wygranym i przypominami , że nagrodą za tytuł Podlodowego Mistrza Koła oprócz pucharu i medalu jest opłacenie przez koło karty wędkarskiej na rok 2014.

27012013104

Krótka relacja z zawodów słowami prezesa koła Adama Kryszczaka:

Przyjeżdzając nad jezioro Burdąg zaskoczyła nas pogoda , temperatura - 19 stopni i wiejący wiatr ze wschodu zapowiadał bardzo trudne warunki rywalizacji. Część kolegów postanowiła nie brać udziału w zawodach , ale 11 śmiałków rozpoczęło rywalizacje w 2 turach po 2 godziny . Po wejściu do sektora rozpoczęliśmy rywalizację , wywierciłem 3 otwory w pierwszej bazie i 3 w drugiej a następnie do każdej powędrowała kulka zanęty składającej się z mieszanki zanęty płoć Platinium z gliną argilla brune Górka.Dodatkowo do tego składu dodałem pieczywko fluo czerwone i żółte . Po opuszczeniu mormyszki od razu branie i wyciągam niewymiarowego okonia po pewnym czasie historia się powtarza i to że łowię parę płotek niezmienia faktu , że jest to za mało na dobry wynik .Sektor wygrywa Wiesław Berk drugi jest Kurlandzki Krzysztof a trzeci Sławek Igielski. Do drugiej tury przystępowałem z wielkimi nadziejami ale niestety nasilający się wiatr i niesprzyjające warunki skutecznie zniechęciły mnie do łowienia w rezultacie w drugiej turze znowu zajmuję 4 miejsce w sektorze. Podsumowując całe zawody chciałbym podziękować wszystkim uczestnikom za wytrwałość i tak znakomite wyniki przy tej extremalnej pogodzie oraz członkom zarządu koła za poświęcenie przy organizacji tych zawodów. Zapraszam do obejrzenia zdjęć z zawodów w galerii 2013 .